آشپزباشی :)

نوشته ها

آشپزباشی :)

نوشته ها

تارت سیب رزا منتظمی


تارت سیب رزا منتظمی


Image result for ‫تارت سیب‬‎

  

آشپزی هم مانند بافندگی روشی برای تمرین تمرکز حواس و تکنیکی قدیمی برای مبارزه با اضطراب و بالا بردن حس شادی است. علاوه بر این ها آشپزی مستلزم دقت و توجه زیادی است. باید اندازه گیری کنید، روی رول کردن خمیر تمرکز کنید و… اگر روی طعم و بو تمرکز کنید و حواستان به چیزی که درست می کنید باشد، همین تمرکز حواس به خودی خود باعث کاهش استرس می شود.  کسانی که افسردگی دارند با آشپزی آرامش پیدا می کنند چون آشپزی ذهن تان را از افکار ناراحت کننده دور می کند و شما را مجبور می کند روی کاری که در حال انجام هستید تمرکز کنید. و در آخر می توانید چیزی را که با تلاش خودتان درست کرده اید با دیگران به اشتراک بگذارید. در ادامه با ما همراه باشید :) ♥♥♥


تارت یکی از دسر‌های معروف و محبوب در سرتاسر جهان است. این دسر از خمیر و مایه میانی تشکیل می‌شود. طرز تهیه خمیر در اغلب تارت‌ها به شیوه‌ای یکسان است. در میان انواع این دسر، تارت سیب به دلیل طعم و عطر مطبوعی که دارد، محبوبیت بیشتری به دست آورده است. بعضی از انواع این خوراکی مانند تارت مرغ و تارت اسفناج به عنوان پیش غذا سرو می‌شوند، اما بعضی از انواع دیگر آن که با مارمالاد، میوه و مربا پر شده‌اند، حکم عصرانه یا دسر را دارند.


طرز تهیه خمیر تارت سیب


به منظور تهیه خمیر تارت برای چهار الی پنج نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز است.
مواد لازم
کره 120 گرم
پودر قند یا شکر آسیاب شده 2 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ یک عدد
وانیل یک هشتم قاشق چایخوری
نمک یک هشتم قاشق چایخوری
شیر 2 قاشق غذاخوری
آرد سفید به میزان لازم
کره ذوب شده برای چرب کردن قالب به میزان لازم


نکته: حتما آرد را الک کنید.

دستور تهیه:

  1. ابتدا کره، زرده تخم مرغ، وانیل و نمک را با یکدیگر کاملا مخلوط کنید تا یک دست شوند.
  2. سپس شیر را اضافه کنید و مجددا بهم بزنید.
  3. آرد را به تدریج به مایه اضافه کنید و با دست بهم بزنید. اینکار را آنقدر ادامه دهید تا خمیری نرم و لطیف درست شود که به دست نمی‌چسبد.
  4. روی خمیر را بپوشانید و به مدت نیم ساعت استراحت دهید.
  5. پس از آنکه خمیر استراحت کرد، روی یک سطح را آرد بپاشید و خمیر را باز کنید.
  6. قالب‌های تارت در سایزهای مختلفی وجود دارد که بسته به سلیقه خودتان می‌توانید از هر کدام از آنها استفاده کنید. قالب را با مقداری کره ذوب شده چرب کنید.
  7. خمیر را درون قالب پهن کنید و با دست آن را همواره کنید تا مقداری از لبه قالب را نیز پوشش دهد.
  8. اضافه‌های خمیر را با چاقو جدا کنید.
  9. با چنگال چندتا سوراخ روی خمیر ایجاد کنید. اینکار باعث می شود که تارت هنگام پخت، پف نکند و ظاهر آن بهم نریزد.

 

طرز تهیه مواد میانی تارت سیب


برای تهیه مواد میانی این دسر، دو روش وجود دارد که در ادامه شرح داده خواهد شد.

نحوه آماده کردن مایه میانی به روش اول


مواد اولیه مورد نیاز برای روش اول به شرح زیر است.
مواد لازم
سیب 2 الی 3 عدد
کشمش پلویی یک قاشق غذایی
تخم مرغ یک عدد
گلاب یک قاشق غذاخوری
پودر دارچین یک چهارم قاشق چایخوری
شکر یک قاشق غذاخوری
کره ذوب شده به میزان لازم

 

  1. سیب را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید. هسته‌های آن را جدا کرده و  به صورت حلقه‌ای برش بزنید.
  2. سیب‌ها را برای چند دقیقه در مخلوطی از آب سرد و آبلیمو قرار دهید. به این ترتیب رنگ سیب تیره نمی‌شود.
  3. کره را ذوب کنید و با قلمو مقداری از آن را روی خمیر تارت که در قالب قرار داده‌اید، بزنید.
  4. داخل تارت را با تکه‌های سیب پر کنید.
  5. مقداری کشمش روی آن بپاشید.
  6. تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و شکر را به آن اضافه کنید. آنقدر مخلوط را بهم بزنید تا یک دست شود. اکنون نصف پودر دارچینی که داشتید، گلاب و سه قاشق غذاخوری آب را به سس اضافه کنید و بهم بزنید. گلاب و دارچین، بوی بد تخم مرغ را از بین خواهند برد.
  7. سس را روی تارت بریزید، توجه داشته باشید که اگر مقدار زیادی سس استفاده کنید، مزه تارت سیب مطبوع نخواهد بود.
  8. در نهایت مابقی دارچین را روی تارت پخش کنید.


تهیه مایه میانی تارت به روش دوم


مواد مورد نیاز به منظور تهیه کردن ماده میانی تارت به این روش را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.
مواد لازم
سیب 2 الی 3 عدد
شکر 2 الی 3 قاشق غذاخوری
وانیل یک دوم قاشق چایخوری
کره ذوب شده به میزان لازم

 

  1. همانند روش قبل سیب‌ها را پوست گرفته و آماده کنید.
  2. خمیر تارت را که در قالب پهن کرده‌اید با مقداری کره ذوب شده چرب کنید.
  3. تارت را با تکه‌های سیب پر کنید.
  4. شکر و وانیل را مخلوط کنید و روی سیب‌ها بپاشید.
برای پختن تارت، باید فر را از قبل با درجه ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. در صورتی که از قالب‌های تارت یکنفره استفاده می‌کنید، ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان برای آماده شدن تارت کافی است. اگر از قالب‌های متوسط استفاده می‌کنید، ۱۵ الی ۲۰ دقیقه و در صورتی که از قالب بزرگ تارت استفاده کرده‌اید، حدود ۲۵ دقیقه زمان برای پختن تارت سیب آماده است.

نکته:

  • تعداد سیب‌هایی که در مواد اولیه ذکر شد، بستگی به اندازه آن‌ها دارد؛ بنابراین ممکن است به میزان کمتر یا بیشتری از آن نیاز داشته باشید.
  • به طور کلی زمانی که دیواره تارت شروع به تغییر رنگ کرد، دسر آماده است و می‌توانید آن را از فر خارج کنید.
  • زمانی که خمیر را برای قرار دادن در قالب باز می‌کنید، قطر آن باید به نیم سانتیمتر برسد.

تارت سیب را علاوه بر دسر، به عنوان عصرانه همراه با چایی نیز می‌توانید استفاده کنید. این دسر ظاهر زیبایی دارد و بسیار ترد و خوشمزه است. همچنین می‌توانید انواع تارت غذایی را نیز تهیه کرده و به عنوان پیش غذا سرو نمایید.


طرز تهیه تارت سیب و دارچین,طرز تهیه تارت سیب فرانسوی,طرز تهیه تارت سیب بدون فر,طرز تهیه تارت سیب و گردو,طرز تهیه تارت سیب به شکل گل رز,طرز تهیه تارت سیب ساده,طرز تهیه تارت سیب گل رز,طرز تهیه تارت سیب با خمیر هزارلا,تارت سیب رزا منتظمی,تارت سیب شف طیبه,تارت سیب و گردو,تارت سیب با خمیر هزارلا,تارت سیب اشپزخانه کوچک من,تارت سیب با خامه,طرز تهیه تارت سیب رزا منتظمی,دستور پخت تارت سیب و گردو,طرز تهیه تارت سیب با خمیر هزارلا