خورشت انار یکی از خورش های معروف و پر طرفدار ایرانی است که اصلیت این خورش خوشمزه متعلق به استان گیلان می باشد. ظاهر و طعم این خورش شمالی شباهت زیادی به خورش فسنجان دارد. این خورش را به طور معمول با گوشت قرمز تهیه می کنند ولی در صورت منع مصرف گوشت قرمز می توانید از گوشت مرغ هم استفاده کنید. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر خورش انار تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه خورش انار در ادامه با ما همراه باشید.
ادامه مطلب ...
حلوای آناناس یکی از غذاهای خوشمزه هندی است که به خاطر طعم و ظاهر زیبایش در کشور ما هم فراگیر شده است. این حلوای خوشمزه را می توانید به عنوان یک دسر شیک در مهمانی های خود سرو کنید. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۶ نفر حلوای آناناس تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه حلوای آناناس در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم حلوای آناناس | |
پوره آناناس | نصف پیمانه |
آناناس خرد شده | نصف پیمانه |
آرد سمولینا | نصف پیمانه |
روغن مایع | به اندازه کافی |
شیر | ۱ پیمانه |
شکر | به اندازه کافی |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق چایخوری |
ابتدا یک تابه مناسب انتخاب می کنیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم ، سپس تابه را روی حرارت قرار می دهیم و پس از گرم شدن روغن ، آرد سمولینا را اضافه می کنیم. آرد را به خوبی تفت می دهیم تا رنگش طلایی شود.پس از اینکه آرد سمولینا طلایی رنگ شد تکه های آناناس را به تابه اضافه می کنیم و یک دقیقه با آرد سمولینا تفت می دهیم و پس از اینکار شیر را به تابه اضافه می کنیم. مواد را مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
پس از یک دقیقه تفت دادن مواد ، پوره آناناس را اضافه می کنیم و مجدد ۲ دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم. در ادامه زعفران دم کرده را برای رنگ دهی به حلوا اضافه می کنیم. تفت دادن حلوا را ادامه می دهیم تا زمانی که شیر کمی تبخیر شود.و حلوا کمی غلیظ شود. پس از ۵ دقیقه شکر را اضافه می کنیم. چون آناناس شیرین است نیاز نیست مقدار زیادی شکر اضافه کنید. کمی شکر اضافه می کنیم و طعم حلوا را می چشیم اگر شیرینی اش کافی بود دیگر شکر اضافه نمی کنیم.پس از اضافه کردن شکر تفت دادن حلوا را ادامه می دهیم تا زمانی که حلوا کمی سفت شود و آرد سمولینا کاملا پخته شود. پس از اینکه حلوا آماده شد می توانیم آنرا با مغز بادام ، مغز پسته ، مغز گردو یا آناناس خرد شده تزیین کنیم.
آش
دندونی یا آش دندانی همانطور که از نامش مشخص است مرتبط با دندان است. این
آش را زمانی طبخ می کنند که کودک اولین دندان خود را در آورده است. آش
دندونی یک بهانه خوشمزه برای جمع شدن افراد فامیل دور هم است. با مواد لازم
ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر آش دندونی تهیه نمایید.
با دستور پخت و طرز تهیه آش دندونی در ادامه با ما همراه باشید. نخود
، لوبیاقرمز ، لوبیا چیتی را از شب قبل می خیسانیم و در صورت امکان چند
بار آبشان را تعویض می کنیم تا علاوه بر برطرف شدن نفخ شان راحت تر پخته
شوند. برای شروع کار ، ابتدا نخود و لوبیا ها را به همراه مقداری آب داخل
یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند و کاملا نرم شوند.در
ادامه گوشت را به همراه یک عدد پیاز ، مقداری دارچین و آب داخل یک قابلمه
دیگر می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا گوشت بپزد و کاملا نرم شود. عدس
، جو ، گندم و برنج را به همراه مقداری آب در قابلمه اصلی که برای پخت آش
در نظر گرفته ایم می ریزیم.طرز تهیه آش دندونی
آش دندونی تهران
آش دندونی برای 20 نفر
مواد لازم آش دندونی گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم پیاز ۱ عدد جو نصف لیوان لوبیا چیتی نصف لیوان لوبیا قرمز نصف لیوان لوبیا چیتی نصف لیوان عدس نصف لیوان نخود نصف لیوان برنج نصف لیوان گندم نصف لیوان پیاز داغ به اندازه کافی نعناع داغ به اندازه کافی کشک به اندازه کافی فلفل سیاه به اندازه کافی نمک به اندازه کافی دارچین به اندازه کافی آش دندونی کرمانشاه
آش دندونی برای 40 نفر
آش دندونی نی نی سایت
یتیمچه یکی از غذاهای قدیمی کشورمان است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن بادمجان است. این غذا به صورت ساده با بادمجان ، گوجه فرنگی ، سیر و پیاز تهیه می شود ولی در برخی مناطق گوشت قرمز و مرغ هم به آن اضافه می کنند. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر یتیمچه تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه یتیمچه در ادامه با ما همراه باشید. ابتدا
سیر و پیاز را به صورت ریز خرد می کنیم و با مقداری روغن مایع در یک تابه
تفت می دهیم تا کمی سبک شوند و رنگشان تغییر کند. در ادامه بادمجان ها را
پوست می گیریم و به صورت مکعبی در اندازه حدودا ۱ تا ۲ سانتی متر خرد می
کنیم.پس از اینکه سیر و پیاز طلایی شدند کمی روغن به تابه اضافه می کنیم و
پس از آن بادمجان ها را اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا
بادمجان ها نیز کمی سرخ شوند. در ادامه گوجه فرنگی ها را به صورت ریز خرد
می کنیم.یتیمچه کدو و بادمجان
یتیمچه کدو و بادمجان
یتیمچه بادمجان
مواد لازم یتیمچه بادمجان بزرگ ۴ عدد گوجه فرنگی ۴ عدد پیاز ۲ عدد سیر ۴ حبه روغن مایع به اندازه کافی زردچوبه به اندازه کافی فلفل سیاه به اندازه کافی نمک به اندازه کافی یتیمچه کدو
یتیمچه خاله خانم
کتلت ماهی یا کوکوی ماهی یکی از انواع کوکوهای جدید ایرانی است که یک پیشنهاد عالی برای طرفداران غذاهای دریایی است. در این مطلب کامل ترین روش تهیه کتبت ماهی را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر کتلت ماهی تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه کتلت ماهی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم کتلت ماهی | |
ماهی بدون استخوان | ۳۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۲ عدد |
پنیر پیتزا | ۴ قاشق غذاخوری |
جعفری | به اندازه کافی |
فلفل سیاه | به اندازه کافی |
نمک | به اندازه کافی |
روغن مایع | به اندازه کافی |
ابتدا ماهی را به صورت کبابی آماده می کنیم و اگر ماهی دارای استخوان است استخوان های آنرا به همراه پوست اضافی جدا می کنیم. سیب زمینی ها را آبپز می کنیم و به همراه ماهی کباب شده داخل غذاساز می ریزیم تا یکدست شوند.در ادامه مقداری نمک و فلفل سیاه به مایه کتلت اضافه می کنیم. جعفری را به صورت ساطوری خرد می کنیم و به همراه پنیر پیتزا به مایه کوکو اضافه می کنیم. در مرحله بعدی تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه می شکنیم و پس از هم زدن به دیگر مواد اضافه می کنیم.
در یک تابه مناسب مقداری روغن می ریزیم. پس از اینکه روغن داغ شد با قاشق کمی از مایه کتلت بر می داریم و داخل تابه می ریزیم . قبل از اینکه کتلت خودش را بگیرد سریعا به آن شکل می دهیم و آنرا با قاشق صاف می کنیم.پس از اینکه یک سمت کتلت سرخ شد آنرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. پس از اینکه کتلت ها سرخ شدند آنها را در ظرف توری می اندازیم تا روغن اضافی شان خارج شود سپس به همراه نان سرو می کنیم.
آش اسفناج یکی از آش های خوشمزه ایرانی است که طرفداران خاص خودش را دارد.
این آش خوشمزه برای درمان سرماخوردگی و فصل سرما بسیار مناسب است.
با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ تا ۶ نفر آش اسفناج تهیه نمایید.
با دستور پخت و طرز تهیه آش اسفناج در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم آش اسفناج | |
اسفناج | ۱ کیلوگرم |
عدس | ۱٫۵ پیمانه |
کلم برگ | ۱٫۵ پیمانه |
پیاز داغ | ۵ قاشق غذاخوری |
سیر داغ | ۱ قاشق غذاخوری |
نعناع داغ | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد |
رشته آش | به اندازه کافی |
کشک | به اندازه کافی |
فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه | به اندازه کافی |
نمک | به اندازه کافی |
ابتدا پیاز را خرد می کنیم و با مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم. پس از اینکه پیاز ها را کمی تفت دادیم مقداری زردچوبه اضافه می کنیم. پس از اینکه پیاز سبک شد اسفناج را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
در ادامه عدس را اضافه می کنیم و پس از تفت دادن مقداری آب اضافه می کنیم. حرارت زیر قابلمه را ملایم می کنیم تا مواد به آرامی بپزند. در ادامه مقداری نمک ، فلفل سیاه به مواد اضافه می کنیم.
در مرحله بعدی کلم سفیدها را جداگانه خرد و آبپز می کنیم ، سپس به قابلمه اصلی آش اضافه می کنیم. در این مرحله ۳ قاشق پیاز داغ را به قابلمه اضافه می کنیم. پس از اینکه مواد آش پختند در پایان رشته آشی و کشک را اضافه می کنیم.
اجازه می دهیم آش به خوبی جا بیفتد و رشته ها بپزند سپس آش را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم و سرو می کنیم. برای تزیین آش از کشک ، نعناع داغ ، سیر داغ و پیاز داغ استفاده می کنیم.
انار
پلو شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و فصلی شهر شیرازی است که با نام انار
پلوی شیرازی معروف است. این غذای خوشمزه را می توانید در فصل پاییز و
زمستان که انار به وفور یافت می شود طبخ کنید. با مواد لازم ذکر شده در این
دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر انار پلو شیرازی تهیه نمایید. با دستور
پخت و طرز تهیه انار پلو شیرازی در ادامه با ما همراه باشید. ابتدا
سینه های مرغ را به همراه ۳ لیوان آب ، ۱ عدد پیاز ، مقداری زردچوبه و نمک
داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند پس از
اینکه سینه های مرغ کاملا پخت، اجازه می دهیم کمی سرد شوند سپس آنها را ریش
ریش می کنیم و کنار می گذاریم.برنج را باید از ۳۰ دقیقه قبل از پخت
بخیسانیم. پس از گذشت این مدت برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل
قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و نرم شود. هر وقت دانه
برنج نرم شد و مغز آن سفت بود آنرا آبکشی می کنیم.برای تهیه مایه انار
پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و با مقداری روغن تفت می
دهیم تا سبک شود سپس سینه های مرغ ریش ریش شده ، گشنیز خرد شده ، خلال پسته
، دانه های انار و مقداری نمک اضافه می کنیم.طرز تهیه انار پلو قزوینی
انار پلو
مواد لازم انار پلو شیرازی دانه انار ۲ پیمانه برنج ۴ پیمانه سینه مرغ ۳ عدد گشنیز خرد شده ۱٫۵ پیمانه پیاز ۲ عدد زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری خلال پسته نصف پیمانه نمک و ادویه به اندازه کافی انار پلو قزوینی
انار پلو مخصوص شب یلدا
انار پلو با گوشت
فلافل
یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار شهرهای جنوبی کشور مانند آبادان ، اهواز
و … است. این غذا در برخی کشورهای عربی هم طرفداران زیادی دارد و جزو
غذاهای فوری و بسیار ارزان محسوب می شود. با مواد لازم ذکر شده در این
آموزش آشپزی می توانید برای ۳ نفر فلافل تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز
تهیه فلافل در ادامه با ما همراه باشید. ابتدا
نخود را در آب می خیسانیم تا نفخ آن برطرف و نرم شود. حدود ۶ ساعت زمان
نیاز است تا نخودها به خوبی نرم شوند. البته اگر زمان دارید نخود را از شب
قبل بخیسانید. حالا اگر مخلوط کن دارید می توانید به راحتی تمام مواد را
میکس کنید.توجه داشته باشید که هنگام میکس کردن مواد خیلی له نشوند. ولی
اگر مخلوط کن در دسترس ندارید نخود را بعد از خیس خوردن دو بار چرخ کنید.
سپس سیر و پیاز را رنده کنید و به نخود اضافه کنید. جعفری را نیز ساطوری
خرد می کنیم و به مواد اضافه می کنیم.در مرحله بعد آرد نخودچی را کم کم به
مواد اضافه می کنیم و تخم مرغ را نیز به مواد فلافل اضافه می کنیم. حالا
باید مواد را خوب ورز دهیم تا کاملا مخلوط شوند. پس از اینکه مایه فلافل
آماده شد نوبت سرخ کردن فلافل می رسد.برای سرخ کردن فلافل ها باید در یک
ظرف گود مقداری روغن بریزیم. توجه داشته باشید باید ظرف کوچک و گود باشد تا
فلافل ها هنگام سرخ کردن در روغن شناور باشند. باید اجازه دهید روغن کاملا
داغ شود سپس مایه فلافل را در روغن بیندازید.مقداری از مایه فلافل را بر
میداریم و مانند کوکو سیب زمینی به صورت دایره شکل حالت می دهیم. البته
مانند کوکو سیب زمینی نیاز نیست آنرا تخت کنید و باید به شکل گلوله باشد.
حرارت زیر تابه باید بسیار ملایم باشد تا فلافل ها به آرامی مغز پخت
شوند.پس از اینکه فلافل ها را سرخ کردیم آنها را در یک ظرف می چینیم. در
کنار فلافل می توانید مقداری سیب زمین هم سرخ کنید. بهتر است فلافل را به
صورت ساندویچی به همراه گوجه فرنگی ، خیارشور و … سرو نمایید. توجه
داشته باشید که اضافه کردن تخم مرغ در مایه فلافل اختیاری است. اضافه کردن
تخم مرغ باعث می شود مواد به خوبی به همدیگر بچسبند. نکته دیگر این است که
اضافه کردن تخم مرغ باعث پفکی تر شدن فلافل می شود.برای خیس کردن نخود به
صورت عادی ۶ ساعت نیاز است. البته اگر وقت زیادی نداشته باشید می توانید با
یک ترفند زمان خیس خوردن نخودها را نصف کنید. برای این منظور مقداری نمک
به نخودهای در حال خیس خوردن اضافه کنید. با این کار فقط ۳ ساعت زمان برای
خیساندن نخودها نیاز است.طرز تهیه فلافل اهوازی و لبنانی
فلافل اهوازی
مواد لازم فلافل نخود ۳۰۰ گرم سیر ۳ حبه پیاز ۱ عدد آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری جعفری ۱۰۰ گرم تخم مرغ ۱ عدد زیره ۱ قاشق چایخوری تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری نمک به میزان لازم فلافل خانگی
فلافل مامان جون
فلافل سوریة
فلافل طرز تهیه
طرز تهیه فلافل اهوازی و لبنانی
قیمه
نثار یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی شهر قزوین است که به دلیل طعم خوبش در
سراسر کشورمان فراگیر شده است. این غذا با مخلفات زیادی از جمله خلال پسته و
خلال بادام طبخ می شود و یک غذای گران قیمت محسوب می شود. با مواد لازم
ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر قیمه نثار تهیه نمایید.
با دستور پخت و طرز تهیه قیمه نثار در ادامه با ما همراه باشید. ابتدا
برنج را نسبت به نوع آن می خیسانیم تا نرم شود ، سپس آنرا با مقداری آب و
نمک در یک قابلمه می ریزیم و می جوشانیم. زمانی که دانه های برنج نرم شدند و
مغزشان سفت بود برنج را آبکشی می کنیم. در ادامه داخل یک قابلمه مناسب
مقداری روغن می ریزیم.و ته دیگ را به دلخواه نان یا سیب زمینی قرار می دهیم
سپس برنج را اضافه می کنیم. چند قاشق آب و روغن روی برنج می ریزیم و اجازه
می دهیم با حرارت ملایم برنج دم بکشد. در مرحله بعدی پیازها را به صورت
نگینی ریز خرد می کنیم.و با مقداری روغن تفت می دهیم تا کمی سبک شوند. وقتی
پیاز طلایی شد مقداری زرچوبه به آن اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می
دهیم. در مرحله بعد گوشت را خرد می کنیم و به پیاز سرخ شده اضافه می
کنیم.پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد ، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم ،
کمی مواد را تفت می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود. پس از سرخ
شدن رب گوجه فرنگی ، چوب های دارچین را داخل قابلمه می اندازیم. زعفران
دم کرده را همراه با ۲ لیوان آب به گوشت اضافه می کنیم و با حرارت ملایم
اجازه می دهیم گوشت بپزد و نرم شود. وقتی گوشت به طور کامل پخت ، نمک را
اضافه می کنیم. اگر نمک را زود اضافه کنیم باعث دیر پز شدن گوشت می شود.در
یک تابه مناسب زرشک ، خلال پسته و خلال بادام را با کمی روغن تفت می دهیم
سپس پودر قند را به آنها اضافه و مواد را زیر و رو می کنیم تا یکدست شوند.
سپس مخلوط خلال پسته و بادام را کنار می گذاریم تا برای تزیین قیمه نثار از
آن استفاده کنیم.پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت آنرا به صورت ریش ریش
خرد می کنیم و کنار می گذاریم. پس از اینکه برنج دم کشید مقداری از برنج را
با زعفران دم کرده مخلوط می کنیم. برنج سفید را در دیس می ریزیم و روی
برنج را با برنج زعفرانی ، گوشت و مخلوط خلال پسته و بادام تزیین می کنیم. طرز تهیه قیمه نثار قزوینی
قیمه نثار قزوینی
مواد لازم قیمه نثار گوشت بدون استخوان ۵۰۰ گرم برنج ۳ پیمانه زرشک ۱۰۰ گرم خلال پسته و بادام ۱۰۰ گرم پیاز ۱ عدد رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری پودر قند ۲ قاشق غذاخوری چوب دارچین ۳ عدد زردچوبه به اندازه لازم نمک به اندازه لازم قیمه نثار قزوین رستوران
قیمه نثار خانم گل آور
قیمه نثار خانم صرافها
قیمه نثار با مرغ
طرز تهیه قیمه نثار قزوینی