لازانیا بدون گوشت
آشپزی
هم مانند بافندگی روشی برای تمرین تمرکز حواس و تکنیکی قدیمی برای مبارزه
با اضطراب و بالا بردن حس شادی است. علاوه بر این ها آشپزی مستلزم دقت و
توجه زیادی است. باید اندازه گیری کنید، روی رول کردن خمیر تمرکز کنید و…
اگر روی طعم و بو تمرکز کنید و حواستان به چیزی که درست می کنید باشد، همین
تمرکز حواس به خودی خود باعث کاهش استرس می شود. کسانی که افسردگی دارند
با آشپزی آرامش پیدا می کنند چون آشپزی ذهن تان را از افکار ناراحت کننده
دور می کند و شما را مجبور می کند روی کاری که در حال انجام هستید تمرکز
کنید. و در آخر می توانید چیزی را که با تلاش خودتان درست کرده اید با
دیگران به اشتراک بگذارید. در ادامه با ما همراه باشید :) ♥♥♥
لازانیا که با نام خمیربرگ هم شناخته می شود نوعی غذای ایتالیایی است
که از سه لایه پاستای ورقهای، سس مخصوص، و پنیر پیتزا تهیه می شود.
لازانیا انواع مختلفی دارد و معمولاً در ماکروفر، فر، و یا روی اجاق گاز
طبخ میگردد. برای تهیه انواع لازانیا،
از گوشت و سبزیجات استفاده میگردد و به عنوان نهار، شام و یا پیش غذا سرو
میشود. در این مطلب شما را با طرز تهیه لازانیا در ماکروفر، فر، ماهیتابه
و نکات مهم و اصولی در تهیه آن آشنا میسازیم.
مواد لازم برای تهیه لازانیا در ماکروفر، فر، ماهیتابه
لازانیا |
1 بسته |
فلفل دلمه ای خیلی ریز خرد شده |
1/2 لیوان |
قارچ خیلی ریز خرد شده |
1/2 لیوان |
پیاز |
2 عدد |
مایه ماکارونی (گوشت چرخ کرده، سویا، نمک، زردچوبه، فلفل، رب) |
2 لیوان |
پنیر پیتزا |
1 بسته |
سس گوجه فرنگی |
به میزان لازم |
مواد لازم برای تهیه سس بشامل
آرد سفید |
2 قاشق غذاخوری |
کره |
25-50 گرم |
شیر |
2 لیوان |
مراحل آماده کردن سس بشامل
- کره را آب کرده، سپس آرد را به آن اضافه کرده و هم بزنید و آرد را در کره تفت دهید.
- شیر را به آرد اضافه کرده و با حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا غلظت آن مانند سس شود.
مراحل آماده کردن ورقه های لازانیا
- در یک قابلمه نسبتا بزرگ که ورقههای لازانیا در آن جا شود، تا دو سوم آب ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
- وقتی آب به جوش آمد، نمک، یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری روغن غیر سرخ کردنی به آن اضافه کنید.
- ورقههای لازانیا را به آرامی در آب جوش قرار داده، زمانی که نرم شدند
در آبکش ریخته، ورقه ورقه با آب سرد بشویید و به لبهی یک قابلمه آویزان
کنید تا روی هم خمیر نشوند.
مراحل آماده کردن مایه گوشت
- گوشت گوسفندی که 1/4 آن دنبه باشد چرخ کرده و در حین چرخ کردن، به ازای
هر نیم کیلو گوشت، نصف قاشق غذاخوری دارچین به آن اضافه کنید. سپس گوشت را
ورز داده و دوباره چرخ کنید.
- دو برابر میزان سویا روی آن آب جوش ریخته و در 5 ساعت، 3 بار آب آن را عوض کنید تا زمانی که سویا نرم و پوک شود.
- سویا را آبکش کرده و با دو لیوان آب و یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به
مدت 15 دقیقه بپزید تا آب آن کشیده شود، سپس حرارت را خاموش کرده و اجازه
دهید سرد شود.
- پیاز را ریز خرد کرده و با روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، سویا را به آن اضافه کرده و هم بزنید، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز را هم اضافه کنید.
- پس از چند ثانیه رب را به مواد اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ آن قرمز شود.
- شعله را خاموش کرده و اجازه دهید مواد کمی سرد شوند.
- مایه گوشت را پس از سرد شدن با قارچ و فلفل دلمه ای خرد شده مخلوط کنید.
قرار دادن مواد بر روی لایه های لازانیا
- کف ظرف پیرکس را با کره کمی چرب کنید و یک لایه لازانیا داخل آن بچینید.
- روی لازانیا به ترتیب سس بشامل، پنیر پیتزا، و مایه گوشت بریزید،
دوباره یک لایه لازانیا روی آن قرار داده و همین ترتیب را برای لایه های
بعدی تکرار کنید.
- در آخر با سس بشامل کل سطح لازانیا را بپوشانید، سپس یک لایه پنیر
پیتزای رنده شده بریزید و روی آن را کاملا با پنیر پیتزای ورقه ای
بپوشانید.
در صورت استفاده از فر
- فر را از قبل در درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و ظرف لازانیا را به مدت 20 الی 30 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.
- به منظور جلوگیری از خشک شدن لازانیا، یک ظرف آب داخل فر قرار دهید.
در صورت استفاده از ماکروفر
- پنیر پیتزای ورقه ای را در لایه آخر قرار ندهید.
- پایه مخصوص گریل را وسط سینی گردان قرار داده، ظرف را با درپوش روی آن
بگذارید و با قدرت 100 درصد به مدت 5 الی 6 دقیقه اجازه دهید لازانیا
بپزد.
- پس از این مدت درپوش ظرف را برداشته، روی لازانیا را با پنیر پیتزای ورقه ای بپوشانید و ظرف را بدون درپوش روی پایه مخصوص قرار دهید.
- دستگاه را به مدت 5 الی 6 دقیقه با ترکیب گریل و قدرت 60 درصد روشن کنید تا سطح پنیر طلایی شود.
در صورت استفاده از اجاق گاز
- کف ماهیتابه تفلون را با کمی کره چرب کنید و لایههای لازانیا را داخل آن بچینید.
- ماهیتابه را بر روی حرارت خیلی ملایم قرار داده و از کنار ماهیتابه نصف
استکان شیر در آن بریزید، دمی را روی درب ماهیتابه قرار داده و به مدت
30-15 دقیقه صبر کنید تا لازانیا بپزد.
نکته: برای تهیه لازانیا از ظرف نسبتا بزرگ استفاده کنید تا ورقه های لازانیا بدون شکستگی در آن جای بگیرند.
لازانیا بدون فر,لازانیا لقمه ای,لازانیا سبزیجات,لازانیا
رولی,لازانیا اسفناج,لازانیا شف طیبه,لازانیا با مرغ,لازانیا بدون
گوشت,لازانیا بدون فر تصویری,لازانیا بدون فرن,لازانیا بدون فر با سس
بشامل,لازانیا بدون فر با سس سفید,لازانیا بدون فر خوشمزه,لازانیا بدون فر
لقمه ای,لازانیا بدون فر با مرغ,لازانیا رولی اسفناج,لازانیا رولی بدون فر
دوشنبه 19 آذر 1397 ساعت 05:35