آشپزباشی :)

نوشته ها

آشپزباشی :)

نوشته ها

خورش بادمجان رستورانی


خورش بادمجان رستورانی


Image result for ‫خورش بادمجان‬‎
  

مواد اولیه برای تهیه خورش بادمجان


به منظور تهیه این غذای سنتی برای شش الی هشت نفر، به سه ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز دارید.
 
مواد لازم
گوشت ماهیچه یا مغز ران 500 گرم
بادمجان قلمی 8 الی 10 عدد متوسط
پیاز متوسط 3 الی 4 عدد
رب گوجه فرنگی 2 الی 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو 2 الی 3 قاشق سوپخوری
روغن، نمک و فلفل به میزان لازم


چند نکته:

  • اگر از گوشت با استخوان استفاده می‌کنید، مقدار گوشت را به ۷۵۰ گرم افزایش دهید.‌
  • می‌توانید رب گوجه فرنگی را با یک الی دو لیوان آب گوجه فرنگی جایگزین کنید.

 

طرز تهیه خورش بادمجان


  1. گوشت را خرد کنید و بشویید. 
  2. تکه‌های گوشت را در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود.
  3. پیازها را نگینی خرد و سرخ کنید.
  4. گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
  5. پنج لیوان آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم کاملا بپزد و یک الی دو لیوان بیشتر آب نداشته باشد.
  6. سپس رب گوجه فرنگی را در مقدار اندکی آب حل کنید و همراه با آبلیمو به خورش بیفزایید.
  7. بادمجان‌ها را پوست بگیرید و بین هر کدام شکاف ایجاد کنید و مقداری نمک بپاشید.
  8. بادمجان‌ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شوند و مغز آنها بپزد.
  9. بادمجان‌ها را به آرامی روی خورشت قرار دهید و نمک و فلفل را نیز اضافه کنید.
  10. صبر کنید تا غذا چند جوش بزند و بادمجان‌ها مزه دار شوند.
  11. خورش آماده است و باید آن را در دیس بکشید. توجه داشته باشید که هنگام کشیدن، بادمجان‌ها له نشوند.

چند نکته:

  • در صورت تمایل ۲۵۰ گرم غوره را سرخ کنید و پنج دقیقه مانده به سرو غذا، به خورش اضافه کنید.
  • با حرارت ملایم خورش را طبخ کنید و هنگام پختن گوشت، درب قابلمه را ببندید. پس از آنکه گوشت پخت، درب قابلمه را باز بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
  • بسته به سلیقه خود می‌توانید مقدار چاشنی خورش را کاهش یا افزایش دهید.
  • خورش بادمجان را زیاد بهم نزنید، زیرا باعث له شدن گوشت و بادمجان می‌شود.
  • توجه داشته باشید که پیاز باید طلایی شود، زیرا با گوشت نیز تفت داده می‌شود و اگر کاملا سرخ شود، هنگام تفت خوردن با گوشت می‌سوزد.
  • در مراحل پخت اگر آب خورش کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
  • برای تزیین اطراف خورش می‌توانید، مقداری سیب زمینی را خلالی کرده و سرخ کنید و هنگام سرو اطراف خورش قرار دهید. همچنین می‌توانید از تعدادی گوجه کوچک سرخ شده نیز برای زیباتر شدن ظاهر خورش نیز استفاده کنید.
  • میزان رنگ دهی رب‌های گوجه با یکدیگر متفاوت است، بنابراین ممکن است به مقدار کمتر یا بیشتری از آنچه که ذکر شد، نیاز داشته باشید.
  • برای آنکه بادمجان هنگام سرخ شدن به روغن کمتری نیاز داشته باشد، پس از آنکه بادمجان‌ها را پوست گرفتید و بین آن‌ها را شکاف ایجاد کردید، نمک بزنید و چند ساعت به حال خود رها کنید.
  • خورش باید کم آب باشد و جابیفتد، بنابراین کمی حوصله به خرج دهید تا از غذایی لذیذ و خوشمزه لذت ببرید.
 
تمام خورش‌ها همراه با چلو سرو می‌شوند. برای شش الی هشت نفر به حدود یک و نیم کیلوگرم برنج نیاز است. برای طبخ برنج آن را پاک کرده و در مقداری آب و نمک برای چند ساعت خیس کنید، سپس آن را دم نمایید. هنگام کشیدن چلو مقداری زعفران به دو کفگیر از آن اضافه کنید و پس از آنکه چلو را در ظرف کشید، سطح آن را با برنج زعفرانی تزیین کنید.

خورش بادمجان با گوشت,خورش بادمجان با مرغ,خورش بادمجان بدون گوشت,خورش بادمجان مجلسی,خورش بادمجان با غوره,خورش بادمجان با گوشت چرخ کرده,خورش بادمجان خانم گلاور,خورش بادمجان با مرغ و غوره,خورش بادمجان رستورانی,خورش بادمجان با گوشت قلقلی,طرز تهیه خورش بادمجان با مرغ,طرز تهیه خورش بادمجان با گوشت چرخ کرده,طرز تهیه خورش بادمجان با گوشت,طرز تهیه خورش بادمجان بدون گوشت,طرز تهیه خورش بادمجان تصویری,طرز تهیه خورش بادمجان خوشمزه,طرز تهیه خورش بادمجان با گوشت قلقلی,طرز تهیه خورش بادمجان با غوره