طرز تهیه رولت کوکو سبزی در فر
ماده اصلی مورد استفاده در تهیه کوکو سبزی، ترکیبی از چند
نوع سبزی با نسبت مشخص است که در طعم و مزه واقعی آن تاثیر به سزایی دارد.
درست به همین دلیل است که کوکو سبزی طبخ شده توسط اشخاص مختلف با هم فرق
داشته و هر یک طعم منحصر به فردی دارد. در واقع افراد بسته ذائقه خود،
ترکیب مشخصی از انواع سبزیجات را در کوکو به کار میبرند. تره، گشنیز،
جعفری، شوید، کاهو، سیر، اسفناج و شنبلیله سبزیجاتی هستند که با نسبتهای
متفاوتی در تهیه کوکو سبزی به کار میروند. در این مطلب شما را با ترکیب و
نسبت سبزی کوکو سبزی آشنا میکنیم.
۱. نسبت سبزی کوکو سبزی تازه
سبزی کوکو سبزی به طور کلی شامل تره، گشنیز، جعفری، شوید و کاهو بوده که از این میان بیشترین مقدار مربوط به تره و سپس گشنیز است.
ترکیب و نسبت 1 کیلوگرم سبزی |
تره |
500 گرم |
گشنیز |
300 گرم |
جعفری |
200 گرم |
شوید |
چند شاخه |
کاهو |
چند برگ |
-
در این ترکیب میتوان به جای کاهو از مقدار کمی شنبلیله (۲
الی ۳ شاخه) استفاده کرد که در این صورت طعم و بوی کوکو اندکی فرق میکند.
افزودن مقدار زیاد شنبلیله به کوکو باعث تلخ شدن آن میشود.
-
گاهی نیز اضافه کردن چند حبه سیر له شده به سبزی کوکو در
عطر و طعم آن تاثیر به سزایی دارد. سیر یکی از سبزیجاتی است که از گذشته
برای تصفیه خون و پاک کردن مجاری تنفسی مورد استفاده قرار میگرفته و دارای
ترکیبات گوگردی است که برای تحریک سیستم ایمنی بدن و نابودی تومورهای
سرطانی پتانسیل بالایی دارد. افزودن سیر تازه یا پودر سیر به سبزی کوکو در
خوشمزگی آن تاثیر زیادی دارد.
برخی از افراد برای تهیه کوکو سبزی فقط از تره و پیازچه
استفاده میکنند. از ترکیب تره و پیازچه به نسبت ۲ به ۱ میتوان کوکوی تره
درست کرد که بسیار خوشمزه و دلچسب است.
ترکیب و نسبت 750 گرم سبزی |
تره |
500 گرم |
پیازچه همراه با ساقه آن |
250 گرم |
- تره
ارزش غذایی بالایی دارد و برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده
قرار میگیرد. تره به طور کلی دارای خاصیت ضد میکروب، ضد سرطان، ضد چربی،
ضد فشار خون و ضد التهاب بوده و مصرف آن برای درمان یبوست، ترش کردن غذا و
سوء هاضمه، چاقی، درد مفاصل و نقرس مفید است.
- پیازچه
نیز علاوه بر طعم و مزه فوق العادهای که به غذا میدهد در کاهش قند خون،
کلسترول خون، فشار خون، خطر پیشرفت سرطان کولون و دیگر سرطانها و کاهش
التهاب موثر است.
در تبریز برای درست کردن کوکو سبزی از ترکیب تره و اسفناج
به نسبت ۴ به ۱ استفاده میشود که طعم و مزه منحصر به فردی دارد. این کوکو
به دلیل داشتن تره و اسفناج برای افراد مبتلا به فقر آهن بسیار مفید است.
ترکیب و نسبت 1 کیلوگرم سبزی |
تره |
800 گرم |
اسفناج |
200 گرم |
- برگ اسفناج
دارای انواع املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدن بوده که در درمان بسیاری
از بیماریها و حفظ سلامت بدن مفید است. اسفناج از جمله سبزیجات فاقد چربی و
کم کالریست که تا حدود زیادی میتواند آهن مورد نیاز بدن را تامین کند.
میتوان در ترکیب سبزی کوکو فقط از تره، گشنیز و جعفری به نسبت ۳، ۲ و ۱ استفاده کرد.
ترکیب و نسبت 600 گرم سبزی |
تره |
300 گرم |
گشنیز |
200 گرم |
جعفری |
100 گرم |
- گشنیز حاوی ویتامینهای A، C. و B۶ بوده و املاحی همچون آهن،
منیزیم، کلسیم و پتاسیم در آن وجود دارد. این سبزی به بهبود گوارش و هضم
غذا کمک میکند و دارای خاصیت ضد نفخ و بازکننده اشتهاست.
- جعفری نیز منبع خوبی از ویتامینهای A، C، E. و B. بوده و
حاوی املاحی، چون آهن است که برای افراد مبتلا به کم خونی فواید زیادی
دارد.
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو برای دو نفر
تخم مرغ کامل |
2 عدد |
زرده تخم مرغ |
1 عدد |
سبزی کوکو (تره، جعفری، برگ چغندر، ساقه پیازچه، ترخون و کاهو) |
250 گرم |
زرشک |
1/2 استکان |
گردوی خرد شده |
1/4 لیوان |
سیب زمینی کوچک |
1 عدد |
سیر |
1 حبه |
زعفران آب کرده |
1 قاشق غذاخوری |
نمک |
به میزان لازم |
طرز تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو برای دو نفر
- تخم مرغها را در ظرفی شکسته و با همزن دستی یا چنگال، خوب هم بزنید.
- زعفران را به تخم مرغ اضافه کرده و مخلوط کنید.
- تخم مرغ را به سبزی کوکو چرخ کرده اضافه کنید و هم بزنید.
- سیب زمینی خام را رنده کرده و به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- یک حبه سیر را رنده کرده و به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- زرشک و گردوی خرد شده را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
- درنهایت، ادویه را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
- روغن را در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید تا داغ شود، سپس در حالی که حرارت زیاد است مواد کوکو را در آن بریزید.
- سپس حرارت را ملایم کرده و فرصت دهید تا یک طرف کوکو سرخ شود و بعد طرف دیگر را سرخ کنید.
- پس از سرخ شدن کوکو، آن را در ظرف بکشید و با گوجه و لیمو ترش تزیین کنید.
در صورت تمایل می توانید کوکو را به صورت قالبی درست کنید، برای این منظور از دو روش میتوان استفاده کرد:
روش اول: بعد از اینکه روغن داغ شد، قالب را در روغن قرار داده تا داغ شود و سپس مایه کوکو را در آن بریزید. روش دوم: پس از اینکه کوکو سرخ شد، با کاتر قالبی به شکل دلخواه آن را برش بزنید.
طرز تهیه کوکو سبزی قالبی در فر
- ابتدا فر را در حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- قالب مورد نظر را با روغن مایع چرب کنید. ترجیحا از قالب های سیلیکونی استفاده کنید تا خارج کردن کوکو از آن راحت تر باشد.
- مایه کوکو را داخل قالب ریخته و مواد را داخل قالب کاملا فشار دهید تا کوکو شکل قالب را به خود بگیرد.
- روی سینی فر کاغذ شیرینی پزی کشیده و قالب را روی آن قرار دهید.
- سینی را در طبقه وسط فر به مدت 30 دقیقه قرار دهید.
- در صورت تمایل به برشته شدن کوکو، 5 دقیقه آخر پخت، سینی فر را به طبقه پایین منتقل کنید.
- پس از 30 دقیقه سینی را از فر خارج کرده و کوکو را از قالب خارج کنید.
- کوکو را در ظرف مورد نظر کشیده و به دلخواه با سبزیجات تزیین کنید.
- کوکو سبزی را می توانید با برنج یا نان و به عنوان وعده نهار یا شام سرو کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو برای دو نفر
- همه مواد باید به صورت تدریجی و به ترتیب اضافه شوند و پس از اضافه کردن هر یک از مواد باید همزده شوند.
- سبزی کوکو شامل (تره، جعفری، برگ چغندر، ساقه پیازچه، ترخون) به یک اندازه، و کاهو 1/4 بقیه سبزیها میباشد.
- اگر برای تهیه کوکو از سبزی فریزری استفاده می کنید، از قبل در یخچال
قرار دهید تا یخ آن باز شود و هیچگاه برای باز شدن یخ، آن را زیر شیر آب
نگیرید.
- در تهیه کوکو هیچگاه از زردچوبه استفاده نکنید.
نکات اصولی در فریز کردن سبزیجات
- برای فریز کردن سبزی حتما از ظرف ها یا کیسه فریزرهای مخصوص نگهداری
مواد غذایی (Food Grade) استفاده کنید. این ظروف مانع از ورود مواد شیمیایی
به مواد غذایی می شوند و سلامت مصرف کننده را به خطر نمی اندازند.
- چاقویی که برای خرد کردن سبزی استفاده می کنید تیز باشد تا بافت سبزی له نشود و ارزش غذایی آن حفظ گردد.
- سبزی را با حجم کم و به اندازه یک بار مصرف، بسته بندی و فریز کنید.
- سبزی را به مدت کوتاه یعنی حدود 1 تا 2 ماه در فریزر نگهداری کنید تا هم خواص آن حفظ شوند و هم طعم و مزه بهتری داشته باشند.
- فریزر را از مواد غذایی انباشته نکنید تا امکان گردش هوای سرد در اطراف
مواد غذایی باشد، زیرا نوسانات دمایی باعث می شود سبزی به خوبی منجمد نشده
و کیفیتش پایین بیاید.
طرز تهیه کوکو سبزی در فر,طرز تهیه کوکو
سبزی با سبزی خشک,طرز تهیه کوکو سبزی برای دو نفر,طرز تهیه کوکو سبزی
شمالی,طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه,طرز تهیه کوکو سبزی ساده,طرز تهیه
کوکو سبزی خوشمزه,طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی,طرز تهیه رولت کوکو سبزی در
فر,کوکو سبزی برای دو نفر,کوکو سبزی مجلسی,کوکو سبزی در فر,کوکو سبزی با
سبزی خشک,کوکو سبزی خوشمزه,کوکو سبزی رولتی,کوکو سبزی ساده,کوکو سبزی پف
دار,کوکو سبزی خوشمزه برای دو نفر
پنجشنبه 8 آذر 1397 ساعت 02:55